اعتبار مدرک دانشگاه مجازی
- دانشگاهی
- ۱۴۰۳/۵/۲۴
امروزه تحصیلات در تمام لایههای جامعه از اهمیت بالایی برخوردار است. جایگاه ویژه تحصیل و اهمیت آن در جامعه امروز باعث شده است تا تقاضا برای تحصیل و اخذ مدرک دانشگاهی افزایش چشمگیری داشته باشد. اخیراً تحصیل در دانشگاه مجازی به دلیل عدم نیاز به رفتوآمد و امکان تحصیل غیرحضوری طرفداران زیادی را به خود جلب کرده است. تحصیل در دورههای الکترونیکی دانشگاهها امکان تحصیل بدون محدودیت زمانی و مکانی را برای علاقهمندان فراهم میکند.
اعتبار مدرک دانشگاه مجازی از دیگر دلایل علاقهمندی دانشجویان به این دسته از دانشگاهها است. دانشگاههای مجازی تحتنظر وزارت علوم فعالیت میکنند؛ ازاینرو، اعتبار مدرک دوره های الکترونیکی تایید شده است و فارغالتحصیلان این دورهها میتوانند بدون نگرانی به ادامه تحصیل یا استخدام در ارگانهای مختلف بپردازند. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا با ما همراه باشید تا به بررسی اعتبار مدرک دانشگاه مجازی بپردازیم.
اعتبار مدرک دانشگاه مجازی؛ دانشگاه مجازی چیست؟
پیش از اینکه به بررسی اعتبار مدرک دانشگاه مجازی بپردازیم، بهتر است توضیح مختصری درمورد دانشگاه مجازی به شما ارائه دهیم. دانشگاه مجازی یکی از روشهای تحصیل از راه دور است که از طریق آن، داوطلبان میتوانند با حضور آنلاین در کلاسهای درس دانشگاه، گذراندن دروس و دورههای تحصیلی، مدرک تحصیلی دریافت کنند. داوطلبان میتوانند در رشتههای مختلفی که از سوی دانشگاهها اعلام میشوند در این رشتهها به تحصیل بپردازند. در دانشگاههای مجازی پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری و در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد صورت میگیرد.
از جمله مزایای تحصیل در دانشگاه مجازی میتوان به دسترسی آسان، عدم نیاز به حضور فیزیکی استاد و دانشجو، وابسته نبودن کلاس درس به زمان و مکان خاص و… اشاره کرد. دانشگاه مجازی از جمله دانشگاههای شهریه پرداز است و دانشجویان باید شهریه پرداخت کنند. متقاضیان تحصیل در دانشگاه های مجازی میتوانند با ثبتنام در کنکور سراسری و در صورت مجاز شدن به انتخاب رشته، بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور در فرم انتخاب رشته، کد رشته محلهای مجازی را انتخاب کنند. پس از پذیرش دانشجویان، کلاسها بهصورت غیرحضوری و اینترنتی برگزار میشوند.
تدریس در دانشگاههای مجازی با استفاده از اینترنت، کامپیوتر، کتابها و نشریههای الکترونیکی سیدی و… انجام میشود. لازم به ذکر است امتحانات دانشگاه مجازی بهصورت حضوری برگزار میشوند. دانشگاههای مجازی یکی از دانشگاههای معتبر زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که از طریق کنکور سراسری و همچنین پذیرش بدون آزمون دانشجو میپذیرد. ازاینرو، اعتبار مدرک دانشگاه مجازی تایید شده است و دانشجویان هیچگونه نگرانی در این مورد نخواهند داشت. از جمله نکاتی که باید درمورد تحصیل در دانشگاه مجازی در نظر گرفت، این است که عبارت دوره الکترونیکی در متن دانشنامه فارغالتحصیلان این دانشگاهها درج میشود.
مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه های مجازی
حال که با مفهوم دانشگاه مجازی آشنا شدید، بهتر است به مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه های مجازی بپردازیم. در سالهای اخیر مسئلهآموزش الکترونیکی به یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات تبدیل شده است و سؤالات زیادی دررابطهبا اعتبار مدرک دانشگاه مجازی مطرح میشود. چند سالی است که دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور ما نیز نسبت به پذیرش دانشجویان در دورههای مجازی اقدام کردهاند.
بسیاری از افرادی که قصد تحصیل در دانشگاه های مجازی را دارند، همواره نگران اعتبار مدرک دانشگاه مجازی هستند. بررسی مزایا و معایب تحصیل در رشته های دانشگاه مجازی به این دسته از افراد کمک میکند تا بتوانند با بررسی این موارد اقدامی سنجیده در راستای انتخاب دانشگاه و آینده شغلی خود داشته باشند. در ادامه به بررسی مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه مجازی میپردازیم.
اعتبار مدرک دانشگاه مجازی؛ مزایای تحصیل
تحصیل در دانشگاه های مجازی دارای مزایای زیر است:
- دانشجویان میتوانند در هر زمان و مکانی به مطالب آموزشی دسترسی داشته باشند. این زمینه، تکرار مفاهیم را برای یادگیری بهتر دانشجویان فراهم میکند.
- محدودیت زمانی و مکانی برای دریافت آموزش وجود نخواهد داشت.
- به دلیل ارائه مطالب درسی در محیط چندرسانهای بهصورت تصویر، متن، صوت و… کیفیت تدریس و جذب محتوای آموزشی افزایش پیدا میکند.
- ارتباط اساتید و دانشجویان از طریق اینترنت موجب میشود تا بدون حضور در کلاس درس از مطالب بهرهمند شده و با اساتید تعامل داشته باشند.
- تمامی مقالات، کتابها و مجلات در قالب یک کتابخانه مجازی در اختیار دانشجویان قرار میگیرد.
- اعتبار مدرک دانشگاه مجازی مورد تایید وزارت علوم است و از ارزش استخدامی خوبی برخوردار است.
- دانشجویان دانشگاه مجازی نگرانی دررابطهبا تکمیل ظرفیت کلاسها ندارند.
- در وقت و هزینه رفتوآمد دانشجویان به مقدار زیادی صرفهجویی میشود.
معایب تحصیل در دانشگاه های مجازی
از معایب تحصیل در دانشگاه های مجازی می توان موارد زیر را نام برد:
- کمبودن سرعت یا قطع اینترنت میتواند باعث ایجاد وقفه در کلاسهای درسی شود.
- در آموزش الکترونیکی امکان تعامل دانشجویان با اساتید تنها بهصورت مجازی امکانپذیر است.
- ممکن است برخی از دانشگاهها در ارائه مطالب بهصورت مجازی و برگزاری کلاسهای آنلاین ضعیف عمل کنند.
- امکان انتقالی، مهمانی و تغییر رشته در دورههای الکترونیکی وجود ندارد.
- اعتبار مدرک دانشگاه مجازی ممکن است در برخی از نهادها و ارگانها از نظر ارزش استخدامی کمتر از دانشگاههای دولتی باشد.
اعتبار مدرک دانشگاه مجازی به چه عواملی بستگی دارد؟
اعتبار مدرک دوره های الکترونیکی به عوامل مختلفی بستگی دارد. همانطور که میدانید مدارک مجازی به دودسته مدارک دانشگاهی و مدارک آموزشگاهی تقسیم میشوند. مدارک دانشگاه مجازی عبارت از مدارکی است که توسط دانشگاههای مجازی به دانشجویان اعطا میشود. مدرک دانشگاه مجازی از اعتبار بالایی برخوردار است و به گفته وزارت علوم مورد تایید این وزارت بوده و دارای ارزش استخدامی است؛ بنابراین دانشجویان با برخورداری از مدرک دانشگاه مجازی میتوانند برای استخدام و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر چه در ایران و چه در خارج از کشور اقدام کنند.
در طرف دیگر، مدارک مجازی آموزشگاهی قرار دارند. اعتبار این مدارک که توسط مؤسسات آموزش مجازی در قبال شرکت در دوره و قبولی در آزمون به دانشجویان اعطا میشود نیز اعتبار دارد؛ اما این مسئله تا حد زیادی به نوع آموزشگاه بستگی دارد. آموزشگاههایی که تحت نظارت وزارت علوم دورههای آموزشی برگزار میکنند از اعتبار بالایی برخوردار هستند و مدارک معتبری ارائه میدهند.
اعتبار مدرک دوره های الکترونیکی
بسیاری از افراد هنگامی که میخواهد بنابر علاقه و شرایط خاص خود تحصیل در دانشگاه های مجازی را انتخاب کنند، نگران اعتبار مدرک دانشگاه مجازی هستند. بر اساس مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری کشور مدارک دانشگاه مجازی مورد تایید این وزارت و سایر مراکز استخدامی هستند. اعتبار مدرک دوره های الکترونیکی در سطح جهانی موردقبول هستند و دانشجویان میتوانند در مقاطع بالاتر تحصیلی بدون محدودیت شرکت کنند. توجه داشته باشید که شرایط تحصیل در دانشگاه مجازی در مقطع دکتری فراهم نیست. افرادی که دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد از دانشگاه مجازی هستند، میتوانند به تحصیلات خود در مقطع دکتری در دانشگاههای دیگر ادامه دهند.
معمولاً در هنگام مصاحبه دکتری داوطلبان فارغالتحصیل از دانشگاههای دیگر در اولویت بالاتری قرار میگیرند. بااینحال، فارغالتحصیلان دانشگاههای مجازی میتوانند با برخورداری از رزومه علمی عالی و رعایت نکات موفقیت در مصاحبه دکتری موفق به پذیرش در این مقطع شوند.
مدارک فارغالتحصیلی دورههای الکترونیکی مانند دورههای حضوری توسط دانشگاه صادر میشود و مورد تایید وزارت علوم هستند؛ هرچند این دسته از فارغالتحصیلان از سوی بسیاری از شرکتها و مراکز استخدامی مورد کملطفی قرار میگیرند. بااینحال، این افراد میتوانند با برخورداری از مهارت و تخصص کافی در کنار سطح علمی مطلوب و اعتبار مدرک دانشگاه مجازی شرایط شغلی مناسب را برای خود رقم بزنند.
جمعبندی
امروزه تعداد دانشگاههای مجازی در سطح کشور افزایش پیدا کرده و دانشجویان زیادی را به خود جذب نموده است. تحصیل در دورههای الکترونیکی میتواند یک فرصت عالی برای افرادی باشد که قصد ادامه تحصیلات خود را دارند؛ اما به دلیل کمبود وقت، مشغله کاری، عدم توانایی در رفتوآمد به دانشگاه و… از هدف خود دست کشیدهاند.
دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه مجازی میتوانند پس از فارغالتحصیلی نسبت به استخدام یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر اقدام کنند. باتوجهبه تایید وزارت علوم، اعتبار مدرک دانشگاه مجازی در نهادها و ارگانهای مختلف شناخته شده است و فارغالتحصیلان میتوانند در زمینه موردعلاقه خود به فعالیت بپردازند. در صورت هر گونه سؤال یا ابهام در رابطه با اعتبار مدرک دوره های الکترونیکی با مشاوران ما از طریق ارسال فرم درخواست مشاوره درتماس باشید.