صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

آزمون آیلتس یکی از پرکاربردترین آزمون‌های بین‌المللی انگلیسی است. آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرت یکی از محبوب‌ترین آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی به‌عنوان یک زبان خارجی است. آزمون IELTS توسط سه سازمان بین‌المللی شورای فرهنگی بریتانیا، دانشگاه کمبریج انگلستان و مرکز آیلتس استرالیا نظارت می‌شود. آزمون IELTS مخفف International English Language Testing System و به معنای سیستم بین‌المللی آزمون زبان بین‌المللی است.

 برخلاف تصور عموم، آیلتس سطح دانش زبان را ارزیابی نمی‌کند، بلکه تعیین می‌کند که آیا فرد می‌توان از زبان انگلیسی در زندگی واقعی استفاده کند یا خیر. مدرک آیلتس شانس شما را برای پذیرش شغلی یا تحصیلی در محیط‌های انگلیسی‌زبان افزایش می‌دهد. در ادامه مطلب از همراهان فردا هرآنچه لازم است درمورد آزمون کاربردی آیلتس بدانید را در اختیار شما قرار می‌دهیم.


آزمون آیلتس چیست؟

آیلتس سطح مهارت زبان انگلیسی شما را با آزمایش چهار مهارت اصلی خواندن، شنیداری، گفتاری و نوشتاری ارزیابی می‌کند. هر مهارت به طور جداگانه مورد آزمایش قرار می‌گیرد؛ اما تمام مهارت‌ها در یک روز آزمایش می‌شوند. مدت‌زمان این آزمون 2 ساعت و 45 دقیقه است. بخش‌های آیلتس به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که منعکس‌کننده زبان موردنیاز برای برقراری ارتباط در زمینه‌های روزمره هستند؛ به‌عنوان‌مثال متونی که در بخش خواندن آزمون آیلتس انتخاب می‌شوند، برگرفته از کتاب‌ها، تبلیغات، مجلات علمی یا تجاری و اخبار بین‌المللی هستند.

محتوای شنیداری این آزمون ضبط‌های صوتی دیالوگ‌ها و مونولوگ‌های واقعی درباره موضوعات عمومی و خاص هستند. تکالیف نوشتاری مقالات یا نامه‌هایی هستند که ممکن است در زندگی واقعی به نوشتن آن‌ها نیاز داشته باشیم. علاوه بر این، آزمون گفتاری به‌صورت مکالمه با ممتحنین معتبر آیلتس برگزار می‌شود که در طی آن باید نشان دهید که تا چه اندازه می‌توانید به زبان انگلیسی صحبت کنید و نظر خود را بیان کنید.

آزمون‌های آیلتس در بیش از 1600 منطقه از بیش از 140 کشور در دنیا برگزار می‌شود. از ابتدای سال 2022، امکان ثبت‌نام آزمون آنلاین آیلتس نیز فراهم شده است که انعطاف‌پذیری بیشتری را برای زمان و مکان شرکت در این آزمون فراهم می‌کند. فرمت آزمون کامپیوتری آیلتس فقط برای آزمون آیلتس آکادمیک مناسب است و غیر از آزمون گفتاری، تمام بخش‌ها به‌صورت آنلاین برگزار می‌شوند. بخش گفتاری آزمون همچنان با یک ممتحن انسانی و از طریق تماس تصویری آنلاین انجام می‌شود.

تصویر شماره 1 برای صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرت؛ انواع آزمون آیلتس

آزمون آیلتس در سه نوع آیلتس آکادمیک، آیلتس جنرال و آیلتس لایف اسکیلز برگزار می‌شود. آیلتس آکادمیک برای افرادی که قصد تحصیل در دوره‌های دانشگاهی را دارند یا کسانی که مایل به ادامه تحصیلات خود در کشورهای خارجی انگلیسی‌زبان مانند کانادا، استرالیا، ایرلند، نیوزلند، آفریقای جنوبی، آمریکا و  هستند، مناسب است. آیلتس آکادمیک برای محققانی که قصد ادامه تحصیلات تکمیلی خود در دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند، الزامی است.

 از طرف دیگر، آزمون آیلتس جنرال تنها برای مهاجرت به کشورهای خارجی و اخذ ویزا کافی است. موضوعات آزمون کاربردی آیلتس جنرال معمولاً ساده‌تر از آیلتس آکادمیک هستند و به زندگی روزمره نزدیک‌تر هستند.  آزمون‌های جنرال و آکادمیک بخش‌های شنیداری و گفتاری یکسانی دارند؛ درحالی‌که بخش خواندن و نوشتاری آیلتس آکادمیک پیچیده‌تر است؛ بنابراین شما باید باتوجه‌به نیاز خود در یکی از این آزمون‌ها شرکت کنید.

علاوه بر این، آزمون آیلتس لایف اسکیلز (مهارت‌های زندگی) نیز برای برآورده‌کردن شرایط ویزا و مهاجرت به انگلیس طراحی شده است. آزمون آیلتس لایف اسکیلز معادل مهارت‌های اصلی انگلیسی در سطح A1 یا B1 است. این آزمون آیلتس کمتر شناخته شده و کم‌کاربردتر از آزمون‌های آیلتس جنرال و آکادمیک است. این آزمون تنها شامل بخش‌های گفتاری و شنیداری است. آزمون لایف اسکیلز آیلتس برای افرادی که بدون اهداف خاص شغلی یا تحصیلی قصد مهاجرت به اعضای خانواده خود در کشورهای انگلیسی‌زبان را دارند.


چه زمانی به آزمون آیلتس نیاز داریم؟

کاربرد مدرک آیلتس می‌تواند شامل موارد زیادی از مهاجرت شغلی گرفته تا ارائه مقالات به زبان انگلیسی شود؛ بنابراین، شما به مدرک آیلتس نیاز خواهید داشت اگر:

  • قصد تحصیل در یکی از دانشگاه‌های خارج از کشور را داشته باشید.
  • برای اهداف شغلی به مدرک آیلتس نیاز داشته باشید.
  • قصد مهاجرت به یک کشور انگلیسی‌زبان را داشته باشید.
  • قصد ارزیابی سطح خود در زبان انگلیسی را داشته باشید و در صورت نیاز سطح خود را بهبود ببخشید.
  • برای یادگیری زبان به یک هدف معین نیاز داشته باشید.

وقتی صحبت از مهاجرت به انگلستان می‌شود، به‌خاطر داشته باشید که آیلتس تنها آزمون معتبر زبان انگلیسی است که توسط سازمان ویزا و مهاجرت انگلستان (UKVI) برای متقاضیان ویزا که هم در خارج و هم در داخل بریتانیا درخواست می‌کنند، تأیید شده است.

تصویر شماره 2 برای صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

ساختار آزمون کاربردی آیلتس

همانند بسیاری از آزمون‌های بین‌المللی زبان انگلیسی، آیلتس ساختار دقیقی دارد که از چهار بخش مجزا تشکیل شده است. در زیر معرفی مختصری از هر بخش آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرترا ارائه خواهیم کرد. این نکته را در نظر داشته باشید که یک آزمون آمادگی آیلتس رسمی نیز وجود دارد که به نام ماک شناخته می‌شود و قبل از آزمون اصلی می‌توانید در آن شرکت کنید. جدای از آشنایی با آزمون ، آزمون آزمایشی یک نمره کلی و نمره هر بخش به‌صورت مجزا را در اختیار شما قرار می‌دهد. بدین ترتیب، با شرکت در آزمون آمادگی آیلتس یک ایده کلی از سطح فعلی خود در زبان انگلیسی و زمینه‌هایی که باید بهبود دهید به دست خواهید آورد. بخش‌های آزمون IELTS عبارت‌اند از:

1. آزمون شنیداری آیلتس

در بخش Listening آیلتس ابتدا مهارت شنیداری شما مورد آزمایش قرار می‌گیرد. این بخش 30 دقیقه طول می‌کشد و در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک یکسان است. بخش شنیداری آزمون آیلتس شامل 4 قسمت است:

  • قسمت اول گفتگو میان دو نفر درمورد موضوعات روزمره مانند درخواست اطلاعات درمورد قیمت‌ها، خدمات و… است.
  • قسمت دوم شامل یک مونولوگ درمورد موضوعات روزمره با سطح کمی بالاتر از قسمت اول و شامل یک ارائه با سخنرانی ساده است.
  • قسمت 3 مکالمه بین چند نفر درمورد موضوعات آکادمیک یا آموزش عمومی است؛ برای مثال این مکالمه بین دانش‌آموزانی است که در حال بحث درمورد یک پروژه هستند. 
  • قسمت 4 یک مونولوگ در مورد یک موضوع آکادمیک مثلاً گزیده‌ای از یک سخنرانی یا برنامه‌ای درمورد یک موضوع علمی است.

بخش شنیداری آزمون آیلتس بررسی می‌کند که داوطلبان تا چه حد ایده‌های کلی و حقایق خاص را درک می‌کنند. این بخش بررسی می‌کند که آیا می‌توانند نظرات سخنرانان را تشخیص دهند و درمورد مفهوم آنچه شنیده‌اند نتیجه‌گیری درستی ارائه دهند. گویندگان این مکالمات لهجه‌های مختلف (بریتانیایی، آمریکایی، کانادایی و…) دارند. مکالمات ممکن است شامل حداکثر 4 نفر باشند.

تصویر شماره 3 برای صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

2. بخش خواندن آزمون آیلتس

بخش Reading آزمون آیلتس 60 دقیقه طول می‌کشد. برای قبولی در این بخش، شرکت‌کنندگان باید توانایی خود را در درک حقایق خاص، تعیین نظر و نگرش نویسنده درمورد موضوع، تشخیص ایده‌های اصلی، استدلال‌های متضاد و… نشان دهند. متون بخش خواندن در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت هستند. بخش ریدینگ آزمون آیلتس جنرال بر اساس گزیده‌هایی از مجلات، روزنامه‌ها، کتاب‌ها، دستورالعمل‌ها، نامه‌ها و… است که حاوی اطلاعاتی است که اغلب در زندگی روزمره با آن‌ها سروکار داریم.

بخش خواندن در آزمون‌های آیلتس جنرال و آکادمیک شامل 40 سؤال درمورد سه متن است. بخش خواندن آیلتس آکادمیک معمولاً در مورد انتشارات علمی رایج، سخنرانی‌ها یا مجلات علمی است. این بخش برای مخاطبانی که آموزش خاصی در زمینه علمی ندارد نیز قابل‌درک است. تمام متون و گزیده‌های استفاده شده در این بخش کاملاً معتبر هستند؛ به این معنی که برای سطح خاصی از مهارت انگلیسی در نظر گرفته نشده‌اند.

3. بخش نوشتاری آزمون آیلتس

بخش سوم آزمون IELTS بخش نوشتاری است. بخش Writing آزمون آیلتس 60 دقیقه طول می‌کشد که در طی آن، داوطلبان باید دو تکلیف کتبی را انجام دهند. این بخش نیز در آزمون‌های آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت است. بخش رایتینگ، در آزمون  IELTS آکادمیک شامل موارد زیر است:

  • بخش اول شامل خلاصه شرح یا توضیح اطلاعات ارائه شده در نمودار، جدول، تصویر و… است. ممکن است از شما خواسته شود داده‌ها را توضیح دهید، مراحل یک فرایند یا نحوه عملکرد یک چیز یا یک رویداد را با کلمات خود توصیف کنید. شما باید 150 کلمه را در حدود 20 دقیقه بنویسید.
  • بخش دوم شامل نوشتن یک مقاله است که به یک نظریه، استدلال یا مشکل پاسخ می‌دهد. شما باید 250 کلمه را در حدود 40 دقیقه بنویسید.

لازم به ذکر است پاسخ به هر دو بخش باید به سبک رسمی نوشته شود.

بخش نوشتاری آزمون آیلتس جنرال کمی ساده‌تر از آکادمیک است. بخش Writing آیلتس جنرال نیز شامل 2 بخش است و 60 دقیقه به طول می‌انجامد.

  • بخش اول از شما می‌خواهند یک نامه که در آن اطلاعاتی درمورد یک موقعیت خاص (مثلاً اجاره آپارتمان) درخواست می‌کنید یا وضعیتی را توضیح می‌دهید، بنویسید. این نامه باید شامل 150 کلمه یا بیشتر باشد و شامل اصطلاحات و عبارات خاص نامه‌نویسی باشد.
  • بخش دوم شامل نگارش مقاله‌ای است که داوطلب باید نظر خود را درمورد یک مسئله یا یک دیدگاه ارائه شده بیان کند. داوطلبان باید ایده‌ها را با شواهد موجود یا با استفاده از تجربیات خود استخراج کنند. این مقاله باید حداقل 250 کلمه باشد.

درحالی‌که نوشتن نامه باید به سبک شخصی، رسمی یا نیمه‌رسمی باشد، مقاله را می‌توان به سبک شخصی نوشت.

تصویر شماره 4 برای صفر تا صد آزمون آیلتس؛ مدرک آیلتس

4. بخش گفتاری آزمون آیلتس

آخرین بخش آزمون IELTS، ارزیابی توانایی شما در صحبت‌کردن به زبان انگلیسی است. بخش Speaking آزمون پس از یک استراحت کوتاه پس از سه قسمت قبل برگزار می‌شود. بسته به زمان رزرو آزمون، امکان شرکت در بخش گفتاری آزمون در یک روز پس از سه بخش دیگر نیز وجود دارد.  این بخش در آزمون آیلتس آکادمیک و جنرال یکسان است. بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس، با یک ممتحن معتبر برگزار می‌شود و شامل ارتباط درمورد موضوعات مختلف است. همانند بخش‌های قبلی آزمون این بخش نیز چندین قسمت دارد.

  • مصاحبه: از داوطلب خواسته می‌شود به سؤالات ساده‌ای درمورد شخصیت، خانواده، سرگرمی‌ها، ترجیحات و… پاسخ دهند. این قسمت 4 الی 5 دقیقه به طول می‌انجامد.
  • مونولوگ: در این قسمت، داوطلب نظر خود را درمورد یک موضوع خاص بیان می‌کند و ممتحن یک الی دو سؤال در پایان سخنرانی داوطلب از او می‌پرسد. در این قسمت یک دقیقه به شما فرصت داده می‌شود تا آماده شوید و پس از آن انتظار می‌رود به مدت 2 دقیقه صحبت کنید.
  • در قسمت سوم باید درمورد موضوعی که در قسمت دوم توضیح دادید، با فرد امتحان گیرنده بحث کنید. این مکالمه حدود 4 الی 5 دقیقه طول می‌کشد.

در هر سه بخش، داوطلب باید توانایی پاسخگویی به شرایط و سؤالات را نشان دهد. همچنین باید نظر خود را درمورد موضوعات مختلف، از ترجیحات شخصی گرفته تا وضعیت سیاسی فعلی کشور خود بیان کند.

علاوه بر آزمون کاربردی آیلتس، آزمون استاندارد تاقل هم هست که زبان انگلیسی متقاضیان را بررسی می‌کند و برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های خارجی نیاز است. می‌توانید مقاله آزمون تافل و نکات مهم قبل از آزمون را مطالعه کنید.  

مدرک و امتیاز آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرت

پس از شرکت در آزمون آیلتس، 13 روز طول می‌کشد تا نمره و نتایج برای داوطلبان ارسال شود. نتایج در قالب یک گواهی ویژه به نام فرم گزارش آزمون ارسال می‌شود. کپی این گواهی را می‌توان به درخواست داوطلب به 5 سازمان دیگر (دانشگاه‌ها، شرکت‌ها و…) به‌صورت رایگان ارسال کرد. در این گواهی از 1 الی 9 نمره به داوطلب داده می‌شود. نمره کلی آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرتشامل یک میانگین نمره برای هر چهار بخش گفتاری، شنیداری، نوشتاری و خواندن است. همچنین نتایج جداگانه برای هر بخش ارائه شده است.


نمره دهی آزمون کاربردی آیلتس

نمره‌دهی آزمون آیلتس (Band Scale) به‌صورت زیر است:

1. نمره 9

نشان‌دهنده تسلط کامل در زبان انگلیسی و برقراری ارتباط بدون اشتباه، روان و با رعایت استانداردها است. گرفتن این نمره حتی برای انگلیسی‌زبانان بومی نیز راحت نیست.

2. نمره 8

این نمره نشان‌دهنده توانایی و تسلط در برقراری ارتباط به زبان انگلیسی است. دستیابی به این نمره مستلزم تسلط بالا بر جنبه‌های مختلف زبان انگلیسی است. نمره 8 در آزمون آیلتس می‌تواند شانس شما را برای اخذ پذیرش در بهترین دانشگاه‌های انگلیسی‌زبان و همچنین بورسیه‌های تحصیلی تا حد زیادی افزایش دهد.

3. نمره 7

با برخورداری از دانش و توانایی پیشرفته زبان انگلیسی می‌توانید از این نمره برخوردار شوید. به‌دست‌آوردن این نمره به استفاده از ساختارهای صحیح و رعایت استانداردهای دقیق نیاز دارد. نمره 7 در آزمون آیلتس برای پذیرش در دانشگاه‌ها یک مزیت محسوب می‌شود.

4. نمره 6

نمره 6 در آزمون آیلتس نمره نسبتاً خوبی است و شانس خوبی برای اخذ پذیرش یا پیداکردن شغل در محیط‌های انگلیسی‌زبان دارد. افرادی که در آزمون آیلتس نمره 6 می‌گیرند، طبعاً در زبان انگلیسی ایراد و اشکال دارند؛ اما این اشکالات در حدی نیست که توانایی آن‌ها در این زبان زیر سؤال برود.

5. نمره 5

برخورداری از نمره 5 در آزمون آیلتس با تسلط نسبی بر روی گرامر و واژگان امکان‌پذیر است. این نمره برای اخذ پذیرش شغلی یا تحصیلی شانس کمی دارد. اما در بسیاری از موارد افراد دارای نمره 5 آیلتس ملزم به گذراندن دوره‌های زبان پیش‌نیاز در دانشگاه خواهند بود.

6. نمره 4

با دانش‌پایه زبان انگلیسی و توانایی نسبی در برقراری ارتباطات روزمره، می‌توان در آزمون آیلتس نمره 4 گرفت. نمره‌های کمتر از 4 عملاً هیچ‌گونه شانسی برای اخذ پذیرش شغلی و دانشگاهی نخواهند داشت. درصورتی‌که داوطلب در آزمون آیلتس نمره 4 بگیرد، بدین معنا است که در زبان انگلیسی ایرادات فراوانی برای رفع‌شدن دارد.

دیگر نمرات آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرت به شرح زیر است:

  • نمره 3: نمره 3 در آزمون آیلتس نشان‌دهنده پاسخ به سؤالات آسان و آشنا به‌صورت محدود است.
  • نمره 2: درصورتی‌که قادر نباشید هیچ‌گونه ارتباطی به زبان انگلیسی برقرار کنید و شاید بتوانید چند سؤال خیلی ساده را به شکل محدود و با اشتباه پاسخ دهید، نمره 2 خواهید گرفت.
  • نمره 1: اگر توانایی داوطلب در حد بیان چند جمله محدود و بدون جمله‌بندی صحیح باشد، می‌تواند در آزمون آیلتس نمره 1 بگیرد.
  • نمره 0: به‌صورت خوش‌بینانه نشان‌دهنده عدم حضور داوطلب در آزمون است.


آزمون آیلتس در ایران

آزمون آیلتس در ایران تحت‌نظر سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می‌شود. مؤسسات و سازمان‌هایی که دارای مجوز رسمی سازمان سنجش باشند می‌توانند این آزمون را برگزار کنند. مراکز آزمون کاربردی آیلتس در ایران در چندین شهر و توسط برخی از مؤسسات برگزار می‌شود. آزمون آیلتس در ایران در شهرهای تهران، تبریز، شیراز، کرمان، اهواز، همدان، مشهد، دزفول، ساری، رشت، اصفهان و…برگزار می‌شود. شما می‌توانید برای اطلاع از زمان دقیق آزمون به وب‌سایت مؤسسات معتبر برگزارکننده این آزمون مراجعه کنید؛ برای مثال آزمون کاربردی آیلتس توسط دانشگاه آزاد اسلامی در هر سال 24 بار در تهران و 6 بار در شهرستان‌ها برگزار می‌شود.

 لازم به ذکر است شرکت‌کنندگان در آزمون آیلتس باید حداقل از 16 سال کامل برخوردار باشند. هزینه آزمون آیلتس در ایران توسط سازمان سنجش محاسبه و تعیین می‌شود. در حال حاضر در وب‌سایت مراکز برگزارکننده، هزینه شرکت در آزمون کاربردی آیلتس کامپیوتری حدود 8490000 تومان (هشت میلیون و چهارصد و نود هزار تومان) و آیلتس کاغذی 8890000 تومان (هشت میلیون و هشتصد و نود هزار تومان) اعلام شده است.


جمع‌بندی

آزمون آیلتس یکی از معتبرترین و پرطرف‌دارترین آزمون‌های زبان انگلیسی در دنیا است.آیلتس آزمون کاربردی زبان برای مهاجرت به‌عنوان ابزاری برای ارزیابی مهارت‌های زبان انگلیسی شناخته می‌شود. مدرک آیلتس برای افرادی قصد مهاجرت تحصیلی یا راه اندازی بیزینس در کشورهای خارجی را دارند کاربردی و ضروری است. در این مقاله کوشیدیم هرآنچه لازم است درمورد آزمون کاربردی آیلتس بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.