لوگوی همراهان فردا

تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی؛ اعتبار مدرک دانشگاه آزاد

  • دانشگاهی
  • ۱۴۰۳/۵/۱۷
تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی؛ اعتبار مدرک دانشگاه آزاد

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد همیشه یکی از دغدغه‌های این دانشگاه بوده است. دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم است که هرساله پذیرای دانشجویان زیادی است. این دانشگاه در حال حاضر دارای واحدهای آموزشی در شهرها و شهرستان‌های مختلف کشور است و شرایط تحصیل در دانشگاه آزاد را برای دانشجویان مناطق مختلف فراهم کرده است. ارزش مدرک دانشگاه آزاد به عوامل مختلفی بستگی دارد. اعتبار مدرک تحصیلی یکی از عوامل تعیین‌کننده در آینده شغلی و تحصیلی دانشجویان است.

میزان اعتبار مدرک دانشگاهی نقش زیادی در مهاجرت تحصیلی و پذیرش دانشگاه‌های خارجی ایفا می‌کند. از جمله عواملی که نقش مهمی در تعیین میزان اعتبار مدرک دانشگاه‌ها دارد، می‌توان به تجهیزات و امکانات، رتبه علمی، اعضای هیئت‌علمی و… اشاره کرد. در این مقاله از سری مقالات همراهان فردا شما را با اعتبار مدرک دانشگاه آزاد آشنا می‌کنیم.


دانشگاه آزاد اسلامی؛ ارزش مدرک دانشگاه آزاد

پیش از اینکه به بررسی اعتبار مدرک دانشگاه آزاد بپردازیم، توضیح مختصری درمورد این دانشگاه ارائه می‌دهیم. دانشگاه آزاد اسلامی یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های غیردولتی کشور محسوب می‌شود که علاوه بر شهرهای مختلف ایران، دارای شعب مختلفی در کشورهای افغانستان، امارات متحده عربی، لبنان و انگلستان است. دانشگاه آزاد فعالیت خود را از سال 1355 آغاز کرده و تا به امروز موفق به جذب تعداد زیادی از دانشجویان و کسب رتبه علمی خوبی در بین دانشگاه‌های ایران شده است.

دانشگاه آزاد با تاسیس شعبه‌های زیادی در سراسر ایران امکان تحصیل دانشجویان حتی در دورافتاده‌ترین نقاط کشور را فراهم کرده است. در حال حاضر بالغ بر 530 دانشگاه آزاد در کشور وجود دارد که پذیرای حدود 155000 دانشجو هستند. دانشگاه آزاد اسلامی از طریق کنکور سراسری و شرط معدل دانشجو می‌پذیرد. تحصیل در دانشگاه آزاد مشروط به پرداخت شهریه است و دانشجویان هر ترم ملزم به پرداخت شهریه ثابت و متغیر هستند.

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقاطع تحصیلی مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری توسط وزارت علوم، حقیقات و فناوری تایید شده است. تنوع رشته‌های ارائه شده در دانشگاه آزاد اسلامی بسیار بالا است و دانشجویان زیادی این دانشگاه را برای تحصیل انتخاب می‌کنند. از جمله رشته‌های پرطرفدار در دانشگاه آزاد می‌توان به پزشکی، پرستاری، علوم پایه، مهندسی و… اشاره کرد.


تحصیل دانشگاه آزاد


اعتبار مدرک دانشگاه آزاد

اعتبار مدرک دانشگاهی بیش از آنکه به دولتی و غیردولتی بودن آن بستگی داشته باشد، بر اساس ویژگی‌های مختلفی از جمله تعداد اعضای هیئت‌علمی، تعداد مقالات، امکانات و تجهیزات، رتبه علمی و… مورد سنجش قرار می‌گیرد. همان‌طور که گفتیم، دانشگاه آزاد یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شود که تحت نظارت وزارت علوم فعالیت می‌کند. از نظر قانونی اعتبار مدرک دانشگاه آزاد تأیید شده است، همان‌طور که مدارک دانشگاه‌های دولتی دارای ارزش استخدامی است.

به‌طورکلی اعتبار مدرک دانشگاه آزاد پس از دانشگاه‌های سراسری در رتبه دوم قرار دارد؛ اما این موضوع می‌تواند در مقاطع تحصیلی مختلف تفاوت‌هایی داشته باشد. علاوه بر این، ممکن است یک دانشگاه آزاد باتوجه‌به عوامل مختلفی مانند رتبه علمی در جایگاه بالاتری از یک دانشگاه دولتی قرار بگیرد. بسیاری از دانشگاه‌های آزاد دارای اساتید ممتاز و برتری هستند که از نظر برد تخصصی بسیار قوی و در سطح علمی بالایی قرار دارند. در ادامه به بررسی اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقاطع تحصیلی مختلف می‌پردازیم.

1. کارشناسی

اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی در رتبه سوم پس از دوره‌های روزانه و شبانه دانشگاه سراسری قرار دارد. در این رتبه‌بندی، ارزش مدرک دانشگاه آزاد بالاتر از اعتبار مدرک پیام ‌نور و دانشگاه علمی کاربردی قرار دارد. مدارک دانشگاه غیرانتفاعی و پردیس خودگردان در مقطع کارشناسی با دانشگاه آزاد در یک سطح قرار دارند. بااین‌حال، اعتبار مدرک دانشگاه آزاد اسلامی برای ادامه تحصیل، استخدام، مهاجرت و… بستگی به عوامل مختلفی دارد. این رتبه‌بندی صرفاً بدین معنا نیست که دانشجویان دانشگاه‌های سراسری برای استخدام در اولویت قرار دارند؛ بلکه سطح علمی و مهارت دانشجویان می‌تواند نقش مهم‌تری در انتخاب افراد برای یک موقعیت شغلی ایفا کند.

2. کارشناسی ارشد

یکی از عوامل تعیین‌کننده در اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد، سطح علمی اساتید و اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها است. مدرک دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد پس از دانشگاه دولتی و پردیس خودگردان دارای بالاترین اعتبار است. ارزش مدرک دانشگاه آزاد در این مقطع از دانشگاه‌پیام‌نور و دانشگاه غیر انتفاعی بالاتر است. لازم به ذکر است اعتبار مدرک در مقاطع تحصیلات تکمیلی بیش از هر چیز به هویت علمی دانشجو بستگی دارد. برخلاف دوره کارشناسی که دانشجویان اغلب در حال آموزش دروس مختلف هستند، دوره کارشناسی ارشد شامل فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی است. بسیاری از دانشجویان تحصیل در دانشگاه آزاد در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری را ترجیح می‌دهند؛ زیرا شرایط پذیرش آسان‌تری نسبت به دانشگاه‌های دیگر دارد.

3. اعتبار مدرک دانشگاه آزاد؛ دکتری

در بین دانشگاه‌های مختلف کشور که دانشجویان را در مقطع دکتری پذیرش می‌کنند، همچنان اعتبار مدرک دانشگاه سراسری در رتبه اول و اعتبار مدرک دانشگاه آزاد در رتبه دوم قرار دارد. این رتبه‌بندی تا حد زیادی به اهداف دانشجو بستگی دارد. داوطلبانی که قصد دارند پس از اتمام تحصیلات خود در مقطع دکتری به‌عنوان هیئت‌علمی دانشگاه آزاد به فعالیت خود ادامه دهند، بهتر است مدرک دکتری خود را این دانشگاه‌ دریافت کنند. اعتبار مدرک دانشگاه پیام‌نور و غیرانتفاعی از نظر اعتبار پس از دانشگاه آزاد قرار دارند. یکی از دلایل جذب دانشجویان به تحصیل مقطع دکتری در دانشگاه آزاد، سهولت موفقیت در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد نسبت به دانشگاه‌های سراسری است.


اعتبار مدرک دانشگاه آزاد برای ادامه تحصیل

دانشگاه آزاد از نظر رتبه علمی در بین دانشگاه‌های کشور از جایگاه مطلوبی برخوردار است. دانشگاه آزاد نه‌تنها در سطح کشور، بلکه در سطح جهانی نیز از اعتبار خوبی برخوردار است. دانشگاه‌های آزاد اسلامی امکانات و شرایط تحصیلی مناسبی را برای دانشجویان فراهم می‌کند. به‌طورکلی رتبه علمی و شیوه‌های تدریس در این دانشگاه باعث شده است تا تفاوت زیادی میان اعتبار مدرک دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های دیگر قائل نشود. امروزه سطح پیشرفت علمی در دانشگاه‌های آزاد به حدی رسیده است که شاهد ارائه رشته‌های جدید و پرمتقاضی در این دانشگاه‌ها و افزایش تعداد دانشجویان بوده‌ایم.

باتوجه‌به این نکته که دانشگاه‌های آزاد از جمله دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم هستند، مدارک این دانشگاه‌ها نیز از اعتبار خوبی برای ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور برخوردار است. دانشجویان می‌توانند پس از تحصیل در دانشگاه آزاد از هرجای ایران در صورت قبولی در کنکور ارشد و دکتری در مقاطع بالاتر ادامه تحصیل دهند. از نظر وزارت علوم هیچ‌گونه منع برای ادامه تحصیل دانشجویان دانشگاه آزاد وجود ندارد.

اعتبار و ارزش مدرک دانشگاه آزاد برای مهاجرت

اعتبار دانشگاه آزاد در سطح جهانی نیز در رتبه خوبی قرار دارد. فارغ‌التحصیلان دانشگاه آزاد می‌توانند در بسیاری از دانشگاه‌های خارج از کشور به ادامه تحصیل بپردازند. اعتبار جهانی دانشگاه‌ها به عوامل مختلفی از جمله تعداد مقالات، تعداد اعضای هیئت‌علمی، تعداد دانشجویان، تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی و… اشاره کرد. به‌طورکلی برای ادامه تحصیل در خارج از کشور مهم‌ترین فاکتورها برخورداری از رزومه تحصیلی و مدرک زبان هستند. دراین‌بین، اعتبار دانشگاه آزاد اسلامی اهمیت فراوانی دارد؛ اما عامل تعیین‌کننده‌ای محسوب نمی‌شود.

لازم به ذکر است برای ادامه تحصیل در خارج از کشور و اخذ پذیرش از دانشگاه‌های برتر دنیا شانس دانشجویان دانشگاه‌های سراسری مطرح بالاتر است. بااین‌حال، از نظر قانونی هیچ دانشگاه خارجی مشکلی باارزش اعتبار مدرک دانشگاه آزاد ندارد. متقاضیان پس از تحصیل در دانشگاه آزاد می‌توانند با برخورداری از رزومه تحصیلی ممتاز و مدرک زبان در دانشگاه‌های خارج از کشور به ادامه تحصیل بپردازند.


اعتبار مدرک دانشگاه آزاد


اعتبار مدرک دانشگاه آزاد اسلامی در بازار کار

برای ورود به بازار کار در داخل کشور، هیچ تفاوتی میان اعتبار مدرک دانشگاه‌های کشور وجود ندارد و کلیه ارگان‌ها و ادارات موظف به استخدام فارغ‌التحصیلان تمام دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم هستند. باتوجه‌به این موضوع که اعتبار مدرک دانشگاه آزاد توسط وزارت علوم تأیید شده است، هیچ یک از فارغ‌التحصیلان این دانشگاه منعی برای استخدام در ادارات ندارند.

از جمله عوامل مهم در استخدام دانشجویان دانشگاه‌های آزاد می‌توان به رزومه تحصیلی مناسب و مهارت لازم اشاره کرد. ممکن است یک فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد به دلیل برخورداری از شرایط لازم برای کسب یک موقعیت شغلی نسبت به یک فارغ‌التحصیل دانشگاه دولتی موفق‌تر عمل کند. این تصور که بازار کار برای دانشجویان دانشگاه‌های آزاد محدود است، کاملاً اشتباه است. بسیاری از دانشجویان دانشگاه‌های آزاد امروزه در بهترین حوزه‌های مختلف شغلی مشغول به کار هستند.


جمع‌بندی

دانشگاه آزاد اسلامی از جمله دانشگاه‌های پرطرف‌دار در کشور محسوب می‌شوند. میزان اعتبار مدرک دانشگاه آزاد از زمان تأسیس این دانشگاه یکی از دغدغه‌های فارغ‌التحصیلان این دانشگاه بوده است. امروزه ارزش مدرک دانشگاه آزاد در رده بالایی نسبت به بسیاری از دانشگاه‌های دیگر قرار دارد. مدارک دانشگاه آزاد مورد تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت هستند و از نظر استخدامی، مهاجرت و ادامه تحصیل هیچ‌گونه مشکلی ندارند.

دانشجویان پس از تحصیل در دانشگاه آزاد می‌توانند با برخورداری از رزومه تحصیلی قوی و مهارت‌های لازم در بازار کار به اشتغال بپردازند. برای کسب اطلاعات بیشتر و در صورت هرگونه ابهام یا سوال درمورد دانشگاه آزاد و اعتبار مدرک آن می توانید با ارسال فرم درخواست مشاوره تخصصی با مشاوران ما در موسسه همراهان فردا در ارتباط باشید.